Koppla av en stund...

Njut av solnedgången

Äta

                      

Att äta är en källa till glädje för alla sinnen. Den goda smaken, doften, konsistens och struktur, det visuella intrycket av vacker vällagad mat och så ljudet av det där fantastiska ordet – Varsågod.

Att äta är också till stor del förknippat med avkoppling och återhämtning för kroppen. Att få sitta ner en stund och åter få fylla sina energidepåer. Att dessutom få njuta mat som någon lagat åt sig, att få den serverad och att inte behöva diska efter sig gör det hela till rekreation.

 

                            

På Stegeborgsgården serverar vi mat, smörgåsar och fikabröd i vår restaurang och café. Många av rätterna tillreds av lokalproducerade råvaror från någon av lokala samarbetspartners. En av våra mest uppskattade klassiker är vår välkända Raggmunk, för övrigt Östergötlands landskapsrätt, som serveras med stekt fläsk och lingonsylt.

Restaurang

Meny 2017

Varmrökt St: Anna lax med kokt potatis, örtsås 170:-
Stekt spätta med kokt potatis och skagensås 135:-
Stekt kyckling med klyftpotatis och mangorajasås 120:-
Raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt 115:-
Kikärtsbiff med klyftpotatis, tzatziki 100:-
Pannkakor, 6 st med vaniljglass och jordgubbsylt 80:-
Tallrik med hamburgare, bröd, coleslaw, pommes 110:-
Tallrik med kikärtsburgare, bröd, coleslaw, pommes 110:-
Hamburgare med bröd, coleslaw 80:-
Kikärtsburgare med bröd, coleslaw 80:-

Salladsbuffè, bröd och kaffe ingår.

Café och kiosk

Dubbelsmörgås med ost och skinka 35:-

Baguette med fisk och skaldjursröra 65:-

Rågkaka med köttbullar och rödbetssallad 55:-

Enkel smörgås med ost och skinka 25:-

Kardemummabulle 20:-

Mjuk ruta 18:-

Liten kaka 8:-

Kaffe/thé med påtår 25:-

Dubbelsmörgås med kaffe 55:-

Enkel smörgås med kaffe 45:-

Kardemummabulle med kaffe 40:-

Kaffe med bulle,mjuk ruta,liten kaka 65:-

 

 

                

I kiosken serverar vi glass i olika former, dricka och kaffe. Kulglassen kommer från Sänkdalens gård på Vikbolandet. En favorit för många är att köpa sig en kopp kaffe, en god glass och kanske något att läsa för att sedan sätta sig under päronträdet i vår trädgård och njuta av livet en stund. När solen står högt på himlen och stranden är fylld av badgäster tror vi att många uppskattar att få sitta med tårna i vattnet och slicka på en god glass, därför kör vi då ner vår mobila glasskiosk till stranden för leverans direkt vid vattenbrynet.

För den som vill njuta vår goda mat på annan plats erbjuder vi även catering. Oftast serverar vi då festbufféer som vi levererar till den valda festlokalen. Vår köksmästare utformar en meny för varje unikt tillfälle som passar just dina önskemål.

Restaurangen och kiosken är öppna varje dag från och med midsommarafton under sommarsäsongen. Under resten av året serverar vi förbokade grupper.

 

X