Koppla av en stund...

Njut av solnedgången

Äta

                      

Att äta är en källa till glädje för alla sinnen. Den goda smaken, doften, konsistens och struktur, det visuella intrycket av vacker vällagad mat och så ljudet av det där fantastiska ordet – Varsågod.

Att äta är också till stor del förknippat med avkoppling och återhämtning för kroppen. Att få sitta ner en stund och åter få fylla sina energidepåer. Att dessutom få njuta mat som någon lagat åt sig, att få den serverad och att inte behöva diska efter sig gör det hela till rekreation.

 

                            

 

Restaurang

På Stegeborgsgården serverar vi mat, smörgåsar och fikabröd i vår restaurang och café. Många av rätterna tillreds av lokalproducerade råvaror från någon av lokala samarbetspartners. En av våra mest uppskattade klassiker är vår välkända Raggmunk, för övrigt Östergötlands landskapsrätt, som serveras med stekt fläsk och lingonsylt. Ofta har vi även stekt spätta med husets potatismos eller varmröktlax från Kallsöfiskarn som vi serverar med färskpotatis och kall örtsås.

Våra mest lokala produkter är Vikbolandskorv, exempelvis Strutskorv med ost eller Sommargrillare på ekologisk nöt.

 

Café och kiosk

                

I kiosken serverar vi glass i olika former, dricka och kaffe. Kulglassen kommer från Sänkdalens gård på Vikbolandet. En favorit för många är att köpa sig en kopp kaffe, en god glass och kanske något att läsa för att sedan sätta sig under päronträdet i vår trädgård och njuta av livet en stund. När solen står högt på himlen och stranden är fylld av badgäster tror vi att många uppskattar att få sitta med tårna i vattnet och slicka på en god glass, därför kör vi då ner vår mobila glasskiosk till stranden för leverans direkt vid vattenbrynet.

För den som vill njuta vår goda mat på annan plats erbjuder vi även catering. Oftast serverar vi då festbufféer som vi levererar till den valda festlokalen. Vår köksmästare utformar en meny för varje unikt tillfälle som passar just dina önskemål.

Restaurangen och kiosken är öppna varje dag från och med midsommarafton under sommarsäsongen. Under resten av året serverar vi förbokade grupper.

 

X