Koppla av en stund...

Njut av solnedgången

Lokala leverantörer

Runt om Stegeborgsgården finns flera lokala livsmedelsproducenter som vi stolt samarbetar med.

 

Visätters gård föder också upp fåglar på Vikbolandet, dock något mindre än strutsarna, nämligen kalkoner. Även denna gård drivs av ett ungt framåtsträvande entreprenörspar med stor kärlek till sina djur. Deras nya anläggning gör det möjligt att föda upp 2000 fåglar åt gången och även här slaktas fåglarna nära sin levnadsmiljö, i ett eget gårdsslakteri. Stegeborgsgården använder främst de rökta kalkonlåren eller brösten. Dessa återfinns ofta på vårt julbord eller festbufféer.

Ytterligare en framgångsrikt samarbetspartner är Sänkdalens gård på Vikbolandet. Sänkdalen bedriver ekologisk odling samt mjölkproduktion och förädlar därav olika produkter. Störst är den snart rikskända kallpressade rapsoljan som Stegeborgsgården både använder och är återförsäljare av. Samt de senaste årens storsatsning, den ekologiska glassen, tillverkad av egenproducerad mjölk och grädde.
Glassen finns nu i 12 olika smaker och vi säljer dem i vår restaurang.

Vår mycket uppskattade S:t Anna-lax levereras stolt av Kallsöfiskaren Anders Johansson, bror till vår köksmästare Gurli. Anders följer i sin farfars fars fotspår och bedriver hantverksmässigt fiske i Sankta Anna skärgård där han själv håller i hela kedjan från krok till leverans.
Vi serverar laxen som Anders har varmrökt tillsammans med kokt potatis och kall örtsås.

Till vår berömda raggmunk använder vi potatis från Lelles Odlingar – ”logiskt odlade i Norrköpingstrakten”. Lelle odlar även landets godaste morötter enligt både oss och fler tester.

Besök gärna våra producenter eller deras hemsidor, de har alla någon form av gårdsförsäljning.

X