Koppla av en stund...

Njut av solnedgången

Göra

På Stegeborgsgården – för rekreation och möten finns många möjligheter till upplevelser likaså i vårt närområde. Utbudet är anpassat såväl till den enskilde som till grupper.

Möjligheter till rekreation och möten finns både genom aktiviteter, friluftsliv och avkoppling. Under sommaren arrangeras även ett stort och varierat program med bland annat kulturkvällar, tipspromenader, musikprogram, andakter och barnaktiviteter på Stegeborgsgården.

Vår enkla men inbjudande lekplats lockar många i de yngre åldrarna. För de med mycket energi i kroppen finns både fotbollsplan och beachvolleybollplan att fritt använda. Uppe i ekbacken finns vår hinderbana, anpassad för alla åldrar, där man själv avgör vilken svårighetsgrad man vill ha. En annan kul grej är vår såpbana där man blir som barn på nytt och med hjälp av såpa och vatten svischar ner för backen med kittel i magen. Det finns även möjlighet att hyra kanot eller roddbåt.

Med sitt fantastiska läge och närhet till naturen erbjuder Stegeborgsgården goda möjligheter att ströva i skog och mark. Vår egen vandringsled Lilla Kungsleden bjuder på en fantastisk vandring i Norrkrogs naturreservat med utsikt över Slätbaken. Branterna mot Slätbaken bjuder inte bara besökaren på vackra utsikter och bergsklättringsmöjligheter, Norrkrogs naturreservat är också ett paradis för många hotade insekter. Här bland gamla träd och död ved möter människans forna historia dagens naturvård.

I skogarna runt Stegeborgsgården finns goda blåbärs- och svampmarker som aldrig tycks sina. Om du besöker oss under juli till september rekommenderar vi dig att ta med en korg att lägga dina fynd i när du går till skogen.

X