Koppla av en stund...

Njut av solnedgången

Ql-läger 2017

Lägret är fullt och anmälan är stängd. Välkommen igen nästa år.

Välkommen till 2017 års QL-läger - "Riddarna af Stegeborg"

Stegeborg är en historisk plats! På den bördiga jorden mellan bergen, på den plats där Stegeborgsgården nu ligger, odlades under medeltiden den mat som Riddarna af Stegeborg kunde njuta av och stärka sig med inför kommande strider och torneringar.
Enligt rykten som nått de nutida Riddarna af Stegeborg (QL-ledarna) anordnades det första tornerspelet i Sverige just på Stegeborg!
Det är en ära att få bjuda in alla barn som gått ut ettan till och med sexan till riddarläger på Stegeborgsgården, med utsikt över den anrika slottsruinen.

För dig som gått ut sjuan eller är äldre finns en ledarskola med delvis eget program Läs om ledarskolan här.

Än en gång ska Stegeborg fyllas av väpnare, ungmöer och ungsvenner till Riddarna af Stegeborg. Under fyra dagar då solen står som högst i Norden ska väpnarna delta i riddarträningen för att vinna de ridderliga dygderna tålamod, ärlighet, vänskap, tjänstvillighet och trofasthet. Mästaren Jesus som Riddarna af Stegeborg tjänar ansåg att dessa fem egenskaper är de viktigaste en riddare kan äga, och de skapar tillsammans det som Mästaren ser som störst av allt: Kärleken!

Vid sidan av riddarträningen blir det mycket annat roligt som lekar, skapande, bad, sång, handla i kiosken och vara med kompisar. Du kommer också att få välja en grupp efter intresse. Du väljer själv vilken grupp du vill ha och denna grupp har du sedan varje dag under hela lägret:

1.Konst

I konstgruppen får du prova på målning och skulptur.

2. Bakning

I bakgruppen får du baka kakor och bjuda hela lägret på eftermiddagsfika

3. Soul children

I Soul children-gruppen får vi testa att sjunga nya sånger med rörelser och kanske en del danssteg

4. Friluft

Under friluften får du testa på vad man kan göra i skog och mark.

Eftersom vi hoppas att vi blir många vill vi att du gör ett förstahandsval och ett andrahandsval. Om du inte skulle få ditt förstahandsval kontaktar vi dig innan lägret börjar.

När?

Ledarskolan börjar tisdagen den 27 juni kl. 9.00 och lägret börjar tisdagen den 27 juni kl. 14.00. Sista dag är 30 juni och vi slutar kl. 16.00. Läs om ledarskolan här

Frågor?

Kontakta Sofia Bergholtz 073-0863738 eller Anna-Sara Claesson 076-5663773

Salt
… är EFS barn- och ungdomsförbund. Det kostar 50 kr per år att vara medlem i EFS i Sydöst-Sveriges Saltförening. Den som är medlem i Salt får rabatt på alla lägeravgifter.

Anmälan och pris
Lägeravgiften 1200 kr och 1100 kr för Salt-medlem, för ledarskolan 850 kr och 750 kr för Salt-medlem.
De flesta församlingar ger lägerbidrag, hör efter där du bor. Du kan också vända dig till EFS i Sydöst-Sverige och söka bidrag i fonden Ungvikt. Det gör du enklast genom att skicka ett mail till sydost@efs.nu,

Sista dagen för anmälan är 30 april.
Obs! Begränsat antal platser.

Du kommer att få en faktura på deltagaravgiften efter att du anmält dig.

Välkommen till QL-lägret i sommar!

X