Koppla av en stund...

Grupp

Stegeborgsgården passar mycket bra för grupper, exempelvis läger, gruppboendeutfärder, pensionärsresor och lägerskolor. Här finns boende i vandrarhemsstandard med möjlighet till både hel- eller delpension och självhushåll. Beroende på gruppens behov nyttjas rummen som enkel- eller fler-bädds rum.

Piren och Kajen är handikappanpassade och nyttjas uppskattat av bland andra rörelsehindrade personer och de som uppskattar att ha en egen dusch och toalett på rummet. Piren och Kajen ligger spegelvänt mittemot varandra och rymmer tillsammans totalt 32 bäddar. I husens mitt finns allrum med full utrustat kök. Husen kan hyras separat eller som boende i en hel- eller delpensions bokning. Det är även möjligt att hyra enbart allrummet. Allrummen är utrustade för och lämpar sig väl som grupparbetsrum eller mindre konferensrum.

Ankaret och Bojen är ofta förstahandsvalet för skolklasser och ungdomsläger. Där bor den större gruppen tillsammans i ett av eller båda husen och kan nyttja allrummen som grupprum eller samlingslokal. Här finns separata toaletter och duschar, för dam och herr, i korridoren. Köken är utrustade med porslin för hela gruppen. Även dessa hus kan hyras separat eller som boende i en hel- eller delpensions bokning. Ankaret och Bojen ligger parallellt bredvid varandra och rymmer tillsammans totalt 58 bäddar.

Möjligheter till aktiviteter är nästan oändliga tackvarde det fantastiska naturnära läget. På gården finns fotbollsplan, bergklättringsleder, hinderbana -lämplig för alla åldrar, vandringsstigar, badplats, beachvolleybollplan, såpbana, lägerbål- och grillplatser samt uthyrning av kanoter och båt. För grupper med barn och ungdomar från Norrköpings kommun är hyran av kanoter kostnadsfri. I Slätbaken är det fritt handredskapsfiske. På andra sidan vattnet finns den historiska Stegeborgs slottsruin. Som nära granne ligger KFUMs Brevik där grupper kan ägna sig åt bland annat höghöjdsbana och linbaneåkning.

Stegeborgsgården har två större konferenslokaler som rymmer 100 respektive 30 personer, möbleringarna i dessa anpassas utifrån behov.

X