Koppla av en stund...

Göra

Möjligheter till rekreation och möten finns både genom aktiviteter, friluftsliv och avkoppling. Under sommaren arrangeras även ett stort och varierat program med bland annat kulturkvällar, tipspromenader, musikprogram, andakter och barnaktiviteter på Stegeborgsgården.

Vår inbjudande lekplats, uppdaterad via ett EU-projekt 2020, lockar många i de yngre åldrarna. För de med mycket energi i kroppen finns både fotbollsplan och beachvolleybollplan att fritt använda. Uppe i ekbacken finns vår hinderbana, anpassad för alla åldrar, där man själv avgör vilken svårighetsgrad man vill ha. Det finns även möjlighet att hyra kanot eller roddbåt.

Med sitt fantastiska läge och närhet till naturen erbjuder Stegeborgsgården goda möjligheter att ströva i skog och mark. Vår egen vandringsled Lilla Kungsleden bjuder på en fantastisk vandring i Norrkrogs naturreservat med utsikt över Slätbaken. Branterna mot Slätbaken bjuder inte bara besökaren på vackra utsikter och bergsklättringsmöjligheter, Norrkrogs naturreservat är också ett paradis för många hotade insekter. Här bland gamla träd och död ved möter människans forna historia dagens naturvård.

I skogarna runt Stegeborgsgården finns goda blåbärs- och svampmarker som aldrig tycks sina. Om du besöker oss under juli till september rekommenderar vi dig att ta med en korg att lägga dina fynd i när du går till skogen.

X