Koppla av en stund...

Turisttips

I och omkring Norrköping finns mycket att se och uppleva. Det gamla industrilandskapet mitt i staden, på senare år restaurerat till ett omtyckt område, där museer, konserthallar och utbildningsföretag är grannar med högteknologiska innovationsföretag är till exempel väl värt ett besök. Under vintertid är strömmen som rinner genom staden vackert belyst här och under sommaren ges många utomhuskonserter i Industrilandskapets mitt. I det närbelägna kvarteret Knäppingsborg finns många mysig butiker och restauranger i de gamla fabriks och lagerlokalerna. Spårvagnarna, kaktusplanteringen, de lindbeprydda promenaderna, som Ulf Lundell sjunger om, är andra viktiga delar av Norrköping.

Kolmårdens djurpark är en upplevelse för hela familjen. Här möter du de vilda djuren på riktigt. Sväva genom Safariparken på ett unikt sätt, träffa på en apa i Apariet, spana in en dhole i Tiger World eller koppla av kroppen i African Spa & Relax. Delfinariet är väl värt ett besök.

Söderköping är en liten idyll med historien levande i trånga gränder med kullerstensgator och låga hus. Här kan man bland annat se hur båtarna slussas i Göta kanal. Under sommaren spelas fler olika friluftsteatrar i stadens gränder.

S:t Annas skärgård bildas av tusentals större och mindre öar. Den sträcker sig från Södra Finnö i söder till Aspöja i norr där Arkösunds skärgård tar vid. Här möter du både vacker natur och spännande äventyr.

Vi rekommenderar också ett besök på Capella Ecumenica, som är ett litet kapell beläget på Västra Gärdsholmen i Slätbaken. Här anordnas gudstjänster alla söndagar under sommaren. Mer information finns bland annat hos Söderköpings turistbyrå.

Tåby hembygdsförening har fått ett bidrag till att renovera Fristads gamla Gästgiveri. Husets undervåning är daterad till 1605-1606 och lär kanske vara Östergörlands äldsta timrade bostadshus.

Tillsammans med Kolmården bildar Vikbolandet Bråvikslandet, landområdena kring Bråviken. I hela området finns många trevliga platser att utforska.

X