Koppla av en stund...

Svenska

Svenska

Välkommen till Stegeborgsgården

Vackert mellan bergen vid Slätbakens norra strand ligger Stegeborgsgården, byggd på historisk mark som under Gustav Vasas tid utgjorde köksträdgårdarna som försåg kungligheterna på Stegeborgs slott med färsk mat och vatten. Källan till det goda vattnet på slottet fanns på Stegeborgsgården och leddes via urholkade ekstockar över till slottsholmen.

Än i dag erbjuder Stegeborgsgården det som gör livet gott – fantastiska naturupplevelser med underbar utsikt från bergen och både vanliga och sällsynta insekter och växter i skog och mark. I restaurangen serveras färsk, lokalproducerad och god mat med Östergötlands landskapsrätt, raggmunk med fläsk och lingon, som specialitet. Vattnet från vår källådra har alltjämt en omtalad fantastiskt frisk och god smak.

Men istället för dåtidens hårda arbete i köksträdgården är Stegeborgsgården i dag en plats för rekreation och möten. Rekreation i våra sköna sängar på vandrarhemmet, genom avancerad klättring på berget, med en god glass under päronträdet i vår trädgård, genom en match tillsammans med barnen på fotbollsplanen, en svamptur i skogen eller kanske på en filt vid badstranden.

Möten i form av läger och konferensmöjligheter, ett rikt kulturprogram under sommaren, personliga samtal och möten med andra över en bit mat eller i sammanträdesform. Möjlighet till möten med dig själv, andra och Skaparen.

Välkommen till Stegeborgsgården – för rekreation och möten.

DSC00114

X