Välj ditt språk

Stegeborgsgården - för rekreation och möten

Planerar du konferens, släktträff, kalas, planeringsdag, möte, konfirmandläger, kurser, skolresa, barnläger, familjeläger, församlingsläger, fotbollsläger etc. så är Stegeborgsgården platsen för dig. Stegeborgsgården har en lugn och avkopplande miljö som öppnar upp för samtal och gemenskap.

Mer info

Mer info

Vi tar emot gruppbokningar från 15 till 90 personer på hel-/delpension eller självhushåll.

Helpension

Mat äter ni i vår restaurang. Vi planerar matsedeln efter just er grupp så att det ska passa era önskemål så långt det går. Vi lagar mat från grunden med råvaror efter säsong och samarbetar med lokala leverantörer. Ni meddelar oss era behov av specialkost/vegetariskt och vi ser till att alla får den mat de behöver. Läs mer om vår restaurang >

Vid helpension ingår boende och mat hela dagen, frukost, lunch, middag samt ett fika. Ett fika per vistelse kan ersättas med korvgrillning. Både lunch och middag är tillagade måltider. Fika/ Korvgrillning ställs i ordning och ni äter  på den tid och plats som passar er. 

Delpension efter överenskommelse

Självhushåll

Ni bor i ett eller flera hus där ni kan laga mat och äta i respektive hus. Det finns porslin, matlagningsgrejor, vanlig spis med ugn samt kylskåp/frys, mikro och kaffebryggare. 

Lakan och slutstädning ingår ej men kan köpas till. Städmaterial och toapapper ingår.

Boende

Boende

På Stegeborgsgården finns 90 bäddar fördelade på 4 hus. Ankaret (20+2) och Bojen (36) med WC och dusch i korridoren, samt Piren (16) och Kajen (16) med WC och dusch på varje rum. I varje hus finns kök och matplats.

Vid behov av fler bäddar går det att komplettera med våra campingstugor Ekebo (6) och Solebo (6). Rummen är utrustade med täcken och kuddar. Lakan ingår inte men går att hyra.

Vill ni som grupp vara mera ensam på gården utanför den rörliga turistsäsongen rekommenderas februari - april samt oktober - november.

Det ingår slutstädning men ni ställer i ordning, tömmer papperskorgar och grovstädar. 

Läs mer här >

Lokaler

Lokaler

På Stegeborgsgården finns Kyrksalen - Arken.  Här går det att sitta drygt 100 personer. Det går också att möblera för undervisning eller fest samt för gemenskap. Vid helpension ingår tillgång till Arken eventuellt i samråd med gårdens övriga program. Vid självhushåll går det att hyra till Arken.

Lilla matsalen: Ljus och fräsch lokal i huvudbyggnaden med 36 platser i bordssittning.

Ankaret/ Bojen:Två av våra boende hus med tillgång till kök i anslutning till en mindre möteslokal.

Piren/Kajen: Dessa mindre möteslokaler ligger i varsina boendehus med tillgång till eget kök. De rymmer vardera 15 personer runt mötesbordet och passar det mindre mötet.

Allaktivitetshuset Fyren finns att tillgå för alla gårdens gäster. Här finns mysiga soffor, sällskapsspel, pysselhörna, tv, braskamin, piano, litet biljardbord, bord och stolar.